Fennolaiset

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari Töykkä ja Fennovoiman vt. viestintäjohtaja Heli Nikula jakavat huolen lumettomista talvista. Kuva: Junnu Lusa

Ilman lunta ei voi hiihtää

Fennovoima ja Hiihtoliitto haluavat suojella Suomen lumisia talvia. Maalis-huhtikuussa yhteistyökumppanit järjestävät koko perheen hiihtotapahtumat Oulussa ja Pyhäjoella.

Ilmastonmuutos muuttaa maailmaa. Sen vaikutukset ovat nähtävissä jo Suomen luonnossa. Ilmastonmuutoksen edetessä Suomen keskilämpötilan ennustetaan nousevan, joten huoli kotimaan lumisesta talvesta on ajankohtainen. Urheilu, etenkin talviurheilu, muuttuu sen mukana.

Tämän seurauksena Hiihtoliitto sai lokakuussa uuden yhteistyökumppanin Fennovoimasta. Molempia yhdistää huoli suomalaisten talvien tulevaisuudesta. Yhteistyösopimuksen myötä Fennovoimasta tulee Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen virallinen yhteistyöpartneri sekä 18-vuotiaiden valmennusryhmän nimikkokumppani.

Fennovoiman vt. viestintäjohtajan Heli Nikulan mukaan ydinvoimalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Fennovoima on siis talviurheilun pelastamisen asialla.

Talviurheilu on tärkeä osa suomalaisten talven viettoa. Moni hiihtoladuilla viihtyvä on varmaan huomannut, että ilmaston lämpeneminen vaikuttaa talvilajien harjoitusoloihin ja sitä kautta harrastajamääriin. Aika harva lapsi pääsee Etelä-Suomessa enää hiihtämään.

Huippu-urheilua ja iloa koko perheelle

Suomen maastohiihtomaajoukkueen tavoitteena on menestyä helmi-maaliskuussa järjestettävissä MM-kilpailuissa Seefeldissä ja maastohiihdon maailmancupissa.

Kaksivuotisen yhteistyösopimuksen aikana Fennovoima on yhteistyökumppanin roolissa sekä Rukan että Salpauselän pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa.

”Talviurheilu on tärkeä osa suomalaisten talven viettoa."

Yhteistyö näkyy myös Oulussa ja Pyhäjoella. Maalis-huhtikuussa järjestetään koko perheen hiihtotapahtumia, joissa itse kukin voi ottaa mittaa tosistaan sekä A- ja nuorisomaajoukkueiden hiihtäjistä.

– Tapahtumissa kisataan leikkimielisiä sprinttihiihtokilpailuja, joihin kuka tahansa voi osallistua. Omalta osaltani toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan, Nikula päättää.

Lue lisää kampanjasta

 

Fennolaiset

Fennolaiset

Minun paikkani: Paavola

Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista työntekijöiden arki on Pyhäjoella ja sen lähiseudulla.

Fennolaiset

Se tavallinen tarina?

Fennonen uudistui. Päätoimittaja Heidi Laikari bloggaa verkkolehtiuudistuksesta.