Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoki & lähiseutu

Elinvoimaa kehittämässä

Pyhäjoen uusi elinkeinojohtaja Helena Illikainen näkee kunnan elinvoiman kehittämisen tiimityönä, johon tarvitaan myös kunnan asukkaita.

Pyhäjoki & lähiseutu

Ylivieskalla on positiivinen ongelma

Kun Maria Sorvisto lähti 15 vuotta sitten Ylivieskasta opiskelemaan oikeustiedettä, oli kunnassa runsaat 13 000 asukasta. Kun hän kesän jälkeen muutti perheineen takaisin ja aloitti kaupunginjohtajana, oli ylivieskalaisia jo yli 15 000.

Pyhäjoki & lähiseutu

Liikkeellä säällä kuin säällä

Raahen Meripelastusyhdistys operoi Rajavartiolaitoksen oikeana kätenä ja tekee myös monipuolista nuorisotyötä.

Pyhäjoki & lähiseutu

Pakolaisesta ravintolan omistajaksi

Kahvila-ravintola Rahlan vietti kesän kynnyksellä yksivuotisjuhliaan. Ravintolan ovat löytäneet hyvin sekä Hanhikiven niemen työntekijät että kuntalaiset.

Pyhäjoki & lähiseutu

Nyt rakennetaan koko kuntaa!

Vilkas rakentaminen näkyy kaikkialla Pyhäjoella. Kauppa investoi sekä kunta parantaa teitä ja kunnostaa ulkoilureittejä. Pyhäjoen kunta on varautunut asukasmäärän tuntuvaan kasvuun kaavoittamalla lisää omakotitontteja.

Pyhäjoki & lähiseutu

Miltä näyttää Pyhäjoen tulevaisuus?

Ydinvoimalan rakentaminen tuo Pyhäjoelle runsaasti uusia mahdollisuuksia. Kunnanjohtaja Matti Soronen kertoo kunnan valmistautuvan jo innokkaana kansainvälistymiseen.

Pyhäjoki & lähiseutu

Kielosaari kasvaa ympärivuotiseksi matkailukohteeksi

Kielosaaren kioskilta on käyty ostamassa kesän ensimmäiset jäätelötötteröt jo vuosikymmenten ajan. Nyt uusi yrittäjäpolvi rakentaa Pyhäjoen perinteikkäästä leirintäalueesta ympärivuotista vetonaulaa koko maakunnan matkailulle.

Fennolaiset

Minun paikkani: Oulu

Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista työntekijöiden arki on Pyhäjoella ja sen lähialueilla

Pyhäjoki & lähiseutu

Miten Oulainen vastaa työvoiman kysyntään?

Pyhäjoen naapurikunnassa Oulaisissa toimiva Lehto Groupin talotehdas toimittaa Hanhikivi 1 -työmaalle majoitustiloja. Lehto Groupin talotehtaan kasvu heijastuu koko paikkakunnalle. Oulaisten elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari kertoo, miten...

Pyhäjoki & lähiseutu

Paluu lapsuuden maisemiin

Pyhäjoen kunta julkaisi matkailusivuston. Pyhäjokislähtöinen Heini Kittilä pääsi sivustoprojektin myötä päivittämään muistonsa ja luomaan uusia.

Pyhäjoki & lähiseutu

Pirkko Tuuttila on Pyhäjoki-puolueen jäsen

Vuonna 2006 Pirkko Tuuttila luuli menevänsä entistä kevyempään työhön. Silloin hän ei vielä ollut kuullut Fennovoimasta. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, hän haaveilee eläkepäivistä.

Pyhäjoki & lähiseutu

Parhalahtipäivässä kesäinen tunnelma

Jo perinteeksi muodostuneet Parhalahtipäivät tunnetaan aurinkoisesta säästä ja tunnelmasta. Kyläpäivää viettämään saapui tänäkin kesänä runsaasti osanottajia.